Влада Српске донијела одлуку о начину остваривања права на бесплатну правну помоћ

Срна
Foto: срна

БАЊАЛУКА - Влада Републике Српске донијела је данас Одлуку о начину остваривања права на бесплатну правну помоћ у јединицама локалне самоуправе, по којој ће сви грађани Српске, који испуњавају законом прописане услове, моћи да добију ту помоћ.

Одлуком се уређује начин остваривања права на бесплатну правну помоћ у јединицама локалне самоуправе, за које није основана канцеларија Центра за пружање бесплатне правне помоћи, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Сходно томе, прописано је да ће канцеларије Центара за пружање бесплатне правне помоћи, основане за подручје градова Бањалука, Добој, Бијељина, Источно Сарајево и Требиње, организовати пружање ове врсте помоћи у виду уредовних дана у одређеном броју јединица локалне самоуправе.

У јединицама локалне самоуправе у којима није прописано одржавање уредовних дана, право на бесплатну правну помоћ моћи ће да се оствари преко службе правне помоћи јединица локалне самоуправе, а које ће захтјеве грађана за пружање ове помоћи достављати најближој канцеларији Центра на поступање.

Влада Републике Српске донијела је и Одлуку о утврђивању општег интереса у сврху изградње јавне саобраћајнице у складу са важећим Регулационим планом за простор између Булевара Војводе Степе Степановића, Улице Вељка Млађеновића, ограде комплекса Инцела и десне обале ријеке Врбас у Бањалуци.

Влада Српске донијела је и Одлуку о утврђивању општег интереса у сврху изградње моста у насељу Рекавице Калуђерице у Бањалуци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана