Влада РС дала 357.000 КМ помоћи јавним кухињама

Срна
Влада РС дала 357.000 КМ помоћи јавним кухињама

БАЊАЛУКА - Влада Републике Српске данас је поводом предстојећих васкршњих празника уплатила једнократну помоћ од 357.000 КМ свим јавним кухињама у Српској.

На основу закључка Владе, помоћ је уплаћена за свих 15 јавних кухиња које дјелују у Републици Српској, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Ова помоћ уплаћена је за локалне организације Црвеног крста Бањалука, Бијељина, Власеница, Теслић, Добој (Црвени крст Републике Српске, Удружење грађана "Емаус"), Требиње Епархија Захумско-херцеговачка, Црвени крст Билећа, Удружење грађана "Мозаик пријатељства" Бањалука.

Помоћ је уплаћена и за удружења грађана "Оптимисти" и "Хљеб живота" Приједор, "Мерхамет" Бањалука, Козарска Дубица и Нови Град, "Искра" Нови Град, те Удружење грађана "Емаус" Сребреница/Братунац и Зворник.

Осим редовних средства које се обезбјеђују за рад јавних кухиња, Влада Републике Српске је у фебруару додатно обезбједила 318.000 КМ за хуманитарна удружења и социјално угрожена лица, у оквиру помоћи за рад јавних кухиња и набавку прехрамбено-хигијенских пакета, додаје се у саопштењу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана