Влада одобрила пола милиона КМ за завршетак зграде општинске управе Братунац

Срна
Влада одобрила пола милиона КМ за завршетак зграде општинске управе Братунац

БРАТУНАЦ - Влада Републике Српске одобрила је пола милиона КМ општини Братунац за завршетак градње и уређење зграде општинске управе, у оквиру програма помоћи реализацији инвестиција, односно пројеката у локалним заједницама, рекао је данас начелник ове општине Срђан Ранкић.

Он је истакао да ће та средства бити утрошена за извођење завршних занатских радова у објекту и уређење простора око општинске зграде.

Према Ранкићевим ријечима, у уговору за изградњу административног општинског центра у Братунцу из 2019. године наведено је да ће се његова изградња финансирати са милион КМ донације Србије, а по 700.000 ће обезбиједити општина Братунац и Влада Републике.

“Груби грађевински радови су завршени и остаје да се заврше занатски радови у објекту и уреди паркиралиште и простор око зграде. Очекујемо да ће наредних дана ова средства бити уплаћена да би се радови континуирано изводили”, рекао је Ранкић.

Он је подсјетио да је првобитни рок за завршетак радова крајем децембра пролонгиран за два мјесеца и да очекује да ће до краја фебруара радови бити завршени на овом објекту и да ће на прољеће бити усељен.

Влада Републике Српске издвојила је укупно 27,8 милиона КМ за инвестирање у локалне заједнице широм Српске, с тим да је износ за једну општину ограничен на милион КМ.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је раније да је то програм који траје неколико мјесеци и да је био отворен јавни позив за локалне заједнице које су кандидовале своје пројекте.

Он је нагласио да је веома значајно да тај новац не иде у буџете локалних заједница, већ Влада уплаћује средства директно извођачу радова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана