Вјетар очистио ваздух, укинуте интервентне мјере

СРНА
Вјетар очистио ваздух, укинуте интервентне мјере

САРАЈЕВО - У Кантону Сарајево побољшан је квалитет ваздуха и укинуте епизоде "узбуна" и "упозорење", као и све интервентне мјере које су биле на снази протеклих дана због загађеног ваздуха, саопштено је из кантоналне Владе.

"Узбуну", која је била проглашена за пет општина, укинула је Влада Кантона Сарајево, а одлуку о укидању "упозорења" за подручје цијелог Кантона донијело је ресорно кантонално министарство, на основу извјештаја стручног тијела.

Квалитет ваздуха од јутрос је знатно побољшан усљед вјетра који је у току протекле ноћи очистио сарајевску котлину, па су током дана вриједности загађујућих ПМ10 честица драстично пале и на подручју Илијаша, гдје је у протекла 24 часа било најзагађеније.

Према посљедњим мјерењима, у 16.00 часова на свим кантоналним мјерним станицама, вриједности овог полутанта су ниске и крећу се од шест до 17 микрограма по метру кубном честица.

И за наредне дане је прогнозирано претежно облачно вријеме, са промјенљивим интензитетом вјетра и уз могуће температурне инверзије.

Усљед оваквих временских прилика, биће осцилација у квалитету вадуха.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана