Вјештине србачког масера Андреја Сулеме препознали у далекој Азији

Дејан Јовичић
Вјештине србачког масера Андреја Сулеме препознали у далекој Азији

СРБАЦ - Бронзана медаља са интернационалног такмичења у масажама у Новом Саду пружила је младом Андреју Сулеми из Српца прилику да ову методу физикалне терапије примијени и ван граница Српске па чак и у далекој Азији.

Сулема (21) је сертификовани масер-терапеут и масажом се бави око пет година. Након завршетка средње Медицинске школе у Бањалуци, гдје се обучавао за физиотерапеутског техничара, наставио је школовање на Паневропском универзитету “Апеирон”, гдје је тренутно друга година студија на смјеру физиотерапија.

Када је сазнао за међународни шампионат у масажама, одржан прошлог мјесеца у Новом Саду и, на којем је било око 100 учесника из цијелог свијета, није се двоумио да се пријави и покаже шта зна, али и истовремено прошири сопствене видике.

- Први пут сам учествовао на оваквом такмичењу, које се одвијало у десетак категорија, а изабрао сам “шијацу”, масажу која је трајала 40 минута и заснива се на притисцима одређених тачака. Задовољан сам трећим мјестом, јер сам се надметао са 15 искусних масера из Русије, Данске, Тајланда, Њемачке и других земаља - каже Сулема и додаје да су судије стигле из Украјине, Србије и БиХ, док је главни судија био Мирослав Шкорић из Бањалуке.

Успјех који је остварио у Новом Саду резултовао је позивом за учешће на европском такмичењу у Румунији, које ће бити одржао од 12. до 15. маја, а добио је и понуду за посао у Кувајту.

- Недавно је са мном контактирао један озбиљан инвеститор који у Кувајту планира да отвори велики велнес центар и потребан му је масер-терапеут. Плата коју нуди је заиста пристојна, али још нисам донио одлуку - каже Сулема. Како би додатно усавршио знање и вјештине резервисао је термин у Београду, а ријеч је о киропрактици.

- Масажа је велика потреба у данашњем времену ужурбаног начина живота. То је прави начин да помогнемо организму, да се опусте мишићи, покрене детоксикација, побољша пробава и ублажи стрес. У масажи је свакодневно нешто ново и од средње школе непрекидно се усавршавам - истиче Сулема.

Према његовим ријечима да би масажа била успјешна треба имати повјерење у терапеута, јер клијент осјети ако је терапеут нервозан, с обзиром на то да је, како каже, масажа путовање кроз центар душе.

- Ако желимо да постигнемо добре резултате морају бити задовољни и клијент и терапеут. Доста сам техника савладао и када ми дође клијент трудим се да их искомбинујем и пронађем оно што му највише одговара. Дешавало се да се људи повјере док траје масажа и испричају оно што их мучи, а ми их саслушамо и помогнемо да скину терет који носе - каже Сулема.

Планови

Андреј Сулема каже да масажа, у данашњем времену, није луксуз, већ потреба. Он тренутно у Бањалуци има салон за масажу, а отворио је и “Фејсбук” и “Инстаграм” страницу под називом “Студио Ас физио”.

- Моји планови су да се додатно усавршим и завршим факултет, а потом да отворим свој СПА центар и велнес академију на којој ћу и другима пренијети знање - истиче Сулема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана