Вишковићу уручена повеља општине Источно Ново Сарајево

Срна
Вишковићу уручена повеља општине Источно Ново Сарајево

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО - Предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу вечерас је на Спасовданској академији уручена повеља општине Источно Ново Сарајево, највеће признање које ова локална заједница додјељује за допринос развоју и побољшању услова живота њених становника.

Вишковић је захвалио свима који су препознали његов допринос за развој Источног Новог Сарајева, што га обавезује за још већу помоћ и сарадњу са овом општином.

“И да нисам добио повељу, све бих радио као што ћу радити и са повељом. На неки начин, ово је сатисфакција за нешто што радите”, истакао је Вишковић.

Премијер Српске изјавио је новинарима да је поносан када види колико се за ових 30 година развила ова општина, као и цио град Источно Сарајево.

Вишковић је нагласио да ће Влада Републике Српске сигурно наставити да помаже и ову локалну заједницу и све општине у саставу града Источно Сарајево, као што то ради широм Републике Српске.

“Задатак мене, као предсједника Владе, јесте равномјеран развој Републике Српске од Требиња до Новог Града и заиста смо много учинили”, истакао је Вишковић.

Он је подсјетио да је на подручју општине Источно Ново Сарајево у току реализација многих пројеката, међу којима је завршетак позоришта, које ће да постане национални театар овог дијела Републике Српске, будући да у Бањалуци постоји Народно позориште.

Према његовим ријечима, то ће бити још једна институција културе која ће бити на буџету Републике Српске.

Он је подсјетио да је у Источном Новом Сарајеву у току изградња новог студентског дома, Ректората и Музичке академије, као и рјешавање имовинско-правних односа за изградњу основне школе, која ће бити финансирана из буџета Републике Српске.

“Поносан сам да имамо локалне заједнице у којима требамо проширивати основне школе, јер у већем дијелу Српске имамо мање ученика и школе раде смањеним капацитетом, а овдје имамо потребу за проширењем тих капацитета”, истакао је Вишковић.

Поводом обиљежавања Спасовдана - крсне славе Источног Новог Сарајева, вечерас је на свечанаој академији повеља додјељена и градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу.

Плакете су додијељене Здравственој установи “Мастер физикал”, Матичној библиотеци Источно Ново Сарајево, Служби анестезије Болнице “Србија”, Олимпијском центру “Јахорина”, љекару Тамари Ивановић, те постхумно гуслару Срђану Трифковићу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 14 беба
Рођено 14 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана