Вишковић: Влада посвећена равномјерном развоју свих локалних заједница

Срна
Вишковић: Влада посвећена равномјерном развоју свих локалних заједница

БАЊАЛУКА - Влада Републике Српске посвећена је равномјерном развоју свих локалних заједница у Српској што потврђује чињеница да нема ниједне која није добила ту помоћ, изјавио је премијер Радован Вишковић.

Вишковић је напоменуо да је за инвестиције у локалним заједницама у Републици Српској планирано да се из буџета Републике Српске издвоји 20 милиона КМ.

"Тренутно се налазимо на 27 милиона КМ и још нисмо подвукли линију о том питању, јер је из локалних заједница у Владу дошло захтјева за инвестицијама у износу од 59 милиона КМ", рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци.

Он је рекао да се средства Владе не могу злоупотријебити у било коју другу намјену, већ користити искључиво за оне пројекте који су одобрени локалним заједницама.

Према његовим ријечима, Влада је на захтјев општине Теслић одобрила пројекат изградње кружног тока у овој локалној заједници у износу од 350.000 КМ.

Он је напоменуо да је Влада за вријеме пандемије вируса корона свим локалним заједницама подијелила 30 милиона КМ, без обзира на то из које је странке начелник општине или градоначелник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана