Вишковић: Успјешне фирме као “Економик” су потребне Српској

Срна
Foto: Влада РС

СРЕБРЕНИЦА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао данас да су у Републици Српској потребне компаније као што је “Економик” из Сребренице која је успјешна и стабилна.

Вишковић је истакао да му је драго да је ова фирма за мање од четири године готово за пет пута увећала број запослених, а тиме и производњу.

“Влада Републике Српске учествује да се саграде нови производни капацитети, да се производња прошири. Сами смо у одређеном времену били купци ваших производа и тиме смо сигурно подстакли развој и проширење производње. На то сам посебно поносан”, рекао је Вишковић новинарима у Сребреници.

Према његовим ријечима, овакве компаније су потребне у Републици Српској.

“Ми нисмо заједница која може да апсорбује велики број радних мјеста. Нама управо требају компаније које имају 100 до 200 радних мјеста и да су распоређене широм Српске”, истакао је Вишковић.

Он је нагласио да је “Економик” стабилна компанија, која има свој производ и купце, што је велики успјех и за запослене, подсјетивши да је Влада максимално помагала и да ће помагати, а власник је одговаран за примања радника.

“Према томе, сигурно је да ћемо скупа са власником учинити све да и примања радника буду боља, и то чинимо широм Српске, не само овђе у Сребреници”, рекао је Вишковић.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, посјетио је фирму “Економик” и разговарао са руководством и радницима овог предузећа, које се бави производњом контејнера стамбеног, санитарног и магацинског типа.

Компанија “Економик” чак 90 одсто производње извози. Када је ријеч о домаћем тржишту, највише ради за извођаче радова на ауто-путевима који користе ове контејнере за смјештај радника.

Фирма је почела да ради 2018. године са 25 радника, а сада има 100 запослених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана