Вишковић: У протеклој години одобрено 205.000 КМ у хуманитарне сврхе

Срна
Вишковић: У протеклој години одобрено 205.000 КМ у хуманитарне сврхе

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је, из буџетске резерве премијера, током протекле године одобрио 205.000 КМ у хуманитарне сврхе.

Социјално угроженим категоријама становништва у протеклој години новац је уплаћиван за лијечење, помоћ при стамбеном збрињавању и превазилажењу тешке материјалне ситуације, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Финансијски су подржани и спортисти као и удружења за учешће у међународним такмичењима, те талентована дјеце за усавршавање из области спорта, умјетности и културе.

Из буџетске резерве премијера Републике Српске уплаћена су финансијска средства самохраној мајци троје малољетне дјеце из Гламоча, која је без сталних примања, како би им се помогло у рјешавању стамбеног збрињавања.

Такође, средства су одобрена за лијечење двадесетогодишње дјевојке из Братунца, која болује од леукемије, а којој је неопходна трансплатација матичниџ ћелија у Болоњи.

Финансијска подршка упућена је и Црвеном крсту за набавку прехрамбених пакета за социјално угрожене породице са подручја општине Дрвар.

Из буџетске резерве предсједника Владе Републике Српске, уплаћен је новац за санацију неусловног стамбеног објекта самохраном оцу двоје малољетне дјеце.

Влада Републике Српске, с циљем побољшања социјалног и материјалног положаја, наставиће да помаже најугроженијим категоријама становништва Републике Српске и у наредном периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана