Вишковић: Смјене у шумским газдинствима која негативно послују

ГС
Вишковић: Смјене у шумским газдинствима која негативно послују

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић најавио је да ће бити смјена руководства у шумским газдинствима која буду негативно пословала.

-Наш циљ је што више добити и профита - рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци, пренијела је Срна.

Он је додао да је смијена било раније и да ће их бити и убудуће.

Шуме РС”, како је „Глас Српске“ објавио прије десетак дана, формирале су комисију која је почела да чешља свих 30 организационих дијелова тог јавног предузећа, а руководиоци који не буду имали оправдан разлог за исказани губитак или мању добит од очекиване у прошлој години остаће без функција.

 „Глас Српске” је раније објавио да су „Шуме РС” прошлу годину завршиле са добити од свега 44.991 марку, те да је девет организационих дијелова пословало са губитком. Највећи минус исказао је Центар за сјеменско-расадничку производњу из Добоја и то од милион марака. На другом мјесту је Шумско газдинство „Зеленгора” из Калиновника са губитком од 990.000, а на трећем „Чемерница” из Кнежева, која је имала минус већи од пола милиона КМ.

Директор „Шума РС” Славен Гојковић рекао је да су формирали  комисију која је почела да чешља пословне књиге свих организационих дијелова, а посебан акценат биће стављен на оне који су исказали губитак у пословању или мању добит од очекиване.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана