Вишковић: Са поносом се сјећамо херојског пута војске Српске

Срна
Вишковић: Са поносом се сјећамо херојског пута војске Српске

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Српске Радован Вишковић честитао је свим припадницима Војске Републике Српске /ВРС/ и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука 12. мај - Дан ВРС и истакао да је овај датум један од најзначајнијих у историји српског народа у Српској, те да је трајна обавеза памтити и поштовати жртву оних који су положили животе у одбрани слободе.

"Данас се с поносом сјећамо херојског пута Војске Српске током Одбрамбено-отаџбинсог рата. Са захвалношћу и поштовањем чувамо успомену на све борце који су положили животе у одбрани наше слободе.

Ми, који данас уживамо у слободи коју су они извојевали, имамо трајну обавезу да памтимо и поштујемо њихову жртву, укључујући и културу сјећања на Војску Републике Српске", поручио је Вишковић у честитки.

Он је изразио увјерење да ће бити настављено његовање традиције Војске Републике Српске и даље проношење слободарског духа српског народа.

"Желим да се и у будућем времену са великим поносом и поштовањем односимо према највећим заслугама наших бораца у стварању наше Републике Српске, без које нема нашег опстанка на овим просторима", навео је Вишковић у честитки.

Скупштина српског народа у БиХ на засједању у Бањалуци 12. маја 1992. године донијела је одлуку о формирању Војске Републике Српске. Војска Републике Српске првобитно је основана под називом Војска Српске Републике БиХ. Постојала је од 12. маја 1992. до 1. јануара 2006. године, након чега је ушла у састав Оружаних снага БиХ.

Војно насљеђе и идентитет Војске Републике Српске његује Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук. Крсна слава Војске Републике Српске је Видовдан, док се 12. мај прославља као Дан Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана