Вишковић: Републички завод престижна институција

СРНА
Вишковић: Републички завод престижна институција

БАЊАЛУКА - Премијер Републике Српске Радован Вишковић истакао је данас у Бањалуци да је Републички завод за статистику престижна и једна од најважнијх институција у Српској.

"Драго ми је што данас још једна од институција Републике Српске обиљежава важан јубилеј", рекао је новинарима Вишковић на Свечаној академији поводом 30 година од оснивања Републичког завода за статистику.

Он је оцијенио да је статистика веома важна за свако друштво, јер институције највише користе статистичке податке.

"На основу статистичких података креирамо неопходне мјере, законе и политике. Задовољан сам што је Републички завод за статистику респектабилна институција", додао је Вишковић.

Он је подсјетио да је Влада Српске попомогла Заводу да ријеши питања која се односе на смјештај и опрему.

"Завод данас има одличне услове за рад, просторије које су у оквиру Административног центра Републике Српске", рекао је Вишковић и подсјетио да је уложено 14 милиона КМ за простор и опрему.

Директор Републичког завода за статистику Дарко Милуновић нагласио је да је 30 година значајан јубилеј за Завод и да је тим поводом промовисан слоган "Статистика новог доба".

"У наредном периоду ћемо се мање освртати на оно што је било иза нас, а више усмјерити на позиционирање и брендирање статистике. Завод наставља са професионалним, тачним, поузданим и одговорним радом", рекао је Милуновић.

Он је напоменуо да је поводом 30 година израђена монографија о Републичком заводу за статистику.

Захвалнице Републичког завода за статистку уручене су Вишковићу, некадашњим директорима ове установе, Заводу за статистику Србије, предстваницима медија, међу којима је и Новинска агенција Републике Српске /СРНА/.

Свечаној академији присуствовали су министри у Влади Републике Српске, представници јавних предузећа, завода за статистику, званице из јавног и друштвеног живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана