Вишковић: Привредницима за технолошки развој 12 милиона КМ подстицаја

Срна
Foto: Архива

ТРЕБИЊЕ- Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да ће 12 милиона КМ бити издвојено за подстицај привредницима за увођење нових технологија и технолошки развој и да ће сви који буду испунили услове јавног позива добити средства.

Вишковић је истакао да је у току јавни позив за додјелу ових подстицаја.

Он је појаснио да је ријеч о 15 милиона КМ у буџету које Влада Републике Српске издваја ове године за помоћ реалном сектору и које ће бити подијељене у неколико програма.

"Договорено је путем ресорног министарства, Уније удружења послодаваца и Привредне коморе да се то подијели у неколико програма. Између осталог, ту је овај програм од 12 милиона КМ који иде за подстицај привредницима за увођење нових технологија и технолошки развој", изјавио је Вишковић новинарима у Требињу.

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске објавило је у петак, 25. марта, јавни позив за додјелу подстицаја за директна улагања у овој години, а укупан износ средстава је 12 милиона КМ.

Право на подстицај, који се додјељује с циљем подршке реализацији инвестиционих пројеката привредних субјеката у овој години, остварује се на основу пројекта привредног субјекта који за предмет може имати набавку савремених технологија и опреме, односно набавку нове или кориштене опреме не старије од 12 година, те развој и иновацију које реализују привредни субјекти.

Јавни позив остаје отворен 30 дана од дана објављивања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана