Вишковић: Полиција улива сигурност свим грађанима Српске

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић поручио је данас да Полиција Српске својим професионалним дјеловањем и обученошћу улива сигурност свим грађанима Српске.

"Поносни смо што смо у позицији да осигурамо људима који живе у Републици Српској, без обзира на нацију и вјеру, безбједност, а безбједност значи слободу. Слобода је нешто што се повезује са српским народом и никада нећемо ништа учинити да угрозимо слободу нашег и других народа", рекао је Вишковић новинарима након обиљежавања 4. априла - Дана полиције Српске у Центру за обуку у Залужанима.

Он је поручио да ће Република Српска бранити своју слободу ма како неко то тумачио.

"Како ми уважавамо слободу других, тражимо и да се уважава слобода српског народа и Републике Српске", нагласио је Вишковић.

Он је поновио да је Република Српска слободна, стабилна и спремна да гарантује безбједност свим људима који живе у њој.

Вишковић је истакао да је Влада Републике Српске увијек улагала знатна финансијска средства у опремање МУП-а, као и да је поносан на Центар за обуку у Залужанима, какав немају ни пуно економски јаче земље.

"Поносни смо на то", рекао је Вишковић и још једном честитао Дан полиције свим припадницима МУП-а Српске, министру унутрашњих послова Синиши Карану и директору Полиције Синиши Кострешевићу, уз жељу да у миру и часно обављају свој посао у складу са законом и Уставом. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана