Вишковић на свечаној академији, Додик и Цвијановићева упутили честитке

Srna
Foto: Agencije

ПРИЈЕДОР-У Приједору је вечерас почела свечана академија поводом обиљежавања 16. маја - Дана града којој присуствује и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Академији која се одржава под мотом "Приједор у срцу" присуствују министри у владама Републике Српске и Србије, потпредсједници и посланици Народне скупштине Републике Српске, амбасадор Грчке Димитриос Папандреу, те представници братских градова и општина и пријатељи из Италије и Словеније.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитке градоначелнику Слободану Јавору и грађанима Приједора, изразивши задовољство постигнутим резултатима у протеклом периоду, те бројним пројектима и активностима које је градско руководство започело ради снажнијег развоја и квалитетнијег пружања услуга и задовољавања потреба својих грађана.

"Вјерујем да ће Градска управа на чијем сте челу, наставити активности на јачању сопствених капацитета, стварању повољног окружења за инвестирање, развој предузетништва и запошљавање", наводи се у Додиковој честитки.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић похвалила је рад градоначелника Јавора и залагање за свеобухватан развој ове локалне заједнице.

"Желим Вам да и даље успјешно водите град Приједор, као један од најзначајнијих и најфункционалнијих регионалних центара у нашој Републици. Увјерена сам да ћемо заједничким дјеловањем и политичким ангажманом и у наредном периоду остварити запажене резултате у Приједору", навела је Цвијановићева у честики.

Честитке су упутили из Иркутска, братског града у Русији, затим руски амбасадор у БиХ Игор Калабухов, жупан града Копра у Словенији, градоначелник братског града Маниса у Турској, градоначелник Панчева, Представништво Републике Српске у Бриселу и други.

На академији ће бити уручене награде, признања и захвалнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана