Вишковић на обиљежавању Светог Илије - славе Милића

ГС
Вишковић на обиљежавању Светог Илије - славе Милића

Премијер Републике Српске Радован Вишковић, начелник општине Милићи Марко Савић, предсједник СО Предраг Сушић и свештеник Љубиша Вујичић преломили су славски колач поводом Светог пророка Илије, општинске крсне славе.

Ломљењем славског колача обављено је испред Цркви Светог пророка Илије у Новој Касаби код Милића која данас слави храмовну славу.

Претходно је прошла свечана литија.

Мјештанин Милића Драгутин Ђуричић честитао је свим суграђанима

славу општине - Светог пророка Илију и истакао да је лијепо када се Срби сабирају.

"Да нас здравље служи и да се дуго овдје састајемо. Лијепо је кад се Срби сабирају, што је посебно видљиво у посљедње вријеме, посебно у парохијским објектима. Тако треба и да наставимо", рекао је Ђуричић новинарима након литургије у Цркви Светог пророка Илије у Новој Касаби код Милића поводом славе општине и обреда ломљења славског колача.

Милојица Лалић из Вогошће, који је у Милиће дошао са супругом Весном, а која је из Илијаша, и четворо дјеце 1996. године, рекао је да им је велика част што данас присуствују прослави славе општине Милићи.

"Велико ми је задовољство што данас присуствујем и слави Цркве Светог пророка Илије, у првом реду што је то Црква која је посвећена Илијашу. Велика ми је част што сам позван и што свештенство не заборавља ничију милост и доброту. Ми ћемо, Боже здравља, сваке године покушати да допринесемо и да увеличамо ово славље и да својим прилозима колико-толико помогнемо обнову овог храма. Моја супруга је Илијашанка и зато нам је још већа част што смо овдје", рекао је Лалић.

И Весна Лалић је рекла да је срећна данас.

"То је моја Црква Светог Илије у којој сам крштена и сјећам се тих дана", истакла је она.

У Цркви Светог пророка Илије у Новој Касаби код Милића служена је литургија поводом обиљежавања славе милићке општине - Светог пророка Илије, којем присуствује премијер Републике Српске Радован Вишковић.

Дан и крсна слава општине Милићи до 2016. године прослављани су 2. августа, након чега је одлуком локалног парламента за Дан општине проглашен 31. март, као датум када је 1992. године та локална заједница добила данашњи статус.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана