Вишковић: Медицински факултет у Бањалуци установа од виталног значаја

Срна
Вишковић: Медицински факултет у Бањалуци установа од виталног значаја

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је декану Ранку Шкрбићу 45 година успјешног рада и постојања Медицинског факултета у Бањалуци, истичући да је то једна од најстаријих и најзначајнијих научно-образовних високошколских установа у Српској - од виталног значаја не само за развој здравственог система, него и друштва у цјелини.

-Генерације врхунских стручњака - љекара и професора, који су поникли са Медицинског факултета у Бањалуци, дали су и свакодневно дају немјерљив допринос унапређењу квалитета нашег здравства, као и велики допринос свеукупном напретку медицинске науке и научне мисли, учешћем у великом броју научних истраживања и објављених научних радова у најрелевантнијим европским и свјетским медицинским публикацијама - рекао је Вишковић.

Он је пожелио Медицинском факултету и у наредним деценијама плодан рад, на корист грађанима и на понос друштву и Републици Српској.

-У име Владе Републике Српске и своје име, Вама, свим запосленим на Факултету и студентима, садашњим и бившим, упућујем срдачне и искрене честитке поводом великог и значајног јубилеја, 45 година успјешног рада и постојања Медицинског факултета у Бањалуци - навео је Вишковић у честитки.

Медицински факултет основан је 17. марта 1978. године на иницијативу Универзитета у Бањалуци, с циљем образовања стручњака доктора медицине. Прво предавање одржано је 15. новембра 1978. године.

Осим интегрисаних студијских програма - медицина, дентална медицина и фармација, лиценцирани су и нови студијски програми здравственог усмјерења - бабиштво, физиотерапија, радиолошка технологија, сестринство, санитарно инжењерство и медицинско лабораторијска дијагностика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана