Вишковић честитао "Гласу Српске" 81. годину постојања: Чувар истине и објективности!

Срна
Вишковић честитао "Гласу Српске" 81. годину постојања: Чувар истине и објективности!

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је у честитки поводом 81 године постојања "Гласа Српске" да је овај дневни лист током свих година био неуморан чувар истине, објективности и тачности, увијек на располагању својим читаоцима са јасним и прецизним информацијама.

"Способност прилагођавања модерним изазовима медијског свијета, уз очување богатства језика и културе, чини `Глас Српске` препознатљивим и цијењеним извором вијести", истакао је Вишковић у честитки генералном директору "Гласа Српске" Борису Дмитрашиновићу, редакцији и свим запосленим.

Он је нагласио да су запослени у "Гласу Српске" својим ангажманом и посвећеношћу у очувању информативног интегритета и пружању релевантних информација, поставили највише професионалне стандарде новинарства.

"Нека ваш рад и даље буде инспирација и примјер професионализма у медијском простору. Желим вам још много година успјешног рада, иновација и континуираног пружања квалитетног садржаја", истакао је Вишковић.

Темељи новинарства у Српској и БиХ ударени су управо штампањем првог броја „Гласа” 31. јула 1943. године у Жупици код Прекаје, недалеко од херојског Дрвара. Прву редакцију чинила су звучна имена тог времена, Скендер Куленовић, Ђуро Пуцар, Илија Дошен, Рада Врањешевић, Вилко Винтерхалер, Осман Карабеговић и Бошко Шиљеговић, чији је рад од првог броја био нераскидиво везан за народ који је проживљавао и преживљавао разне недаће и изазове које су доносили ратови, политичке и економске кризе, природне непогоде и друштвене турбуленције.

Данас нам је 81. рођендан!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана