Вишковић: Богата заоставштина Данелишена- инспирација млађим генерацијама

СРНА
Вишковић: Богата заоставштина Данелишена- инспирација млађим генерацијама

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је саучешће породици академика Драгана Данелишена, истичући да је његов одлазак огроман губитак за породицу, пријатеље и колеге, али и за цијелу Српску која ће га памтити као великог човјека чија ће богата стручна заоставштина пружати инспирацију млађим генерацијама.

"Са великим жаљењем сам примио вијест о смрти академика Драгана Данелишена, љекара и оснивача Дјечије хируршке клинике у Бањалуци.

Његова изузетна каријера, посвећеност медицини и допринос заједници оставиће неизбрисив траг у Републици Српској и региону", наводи се у телеграму саучешћа који је Вишковић упутио у име Владе Српске и у своје име.

Академик Драган Данелишен, оснивач и дугогодишњи начелник Дјечије хируршке клинике Клиничког центра Бањалука, преминуо је данас у 82. години.

Комеморативни скуп академику Данелишену биће одржан у Бањалуци у петак, 19. јануара, у 11.00 часова у просторијама Академије наука и умјетности, а сахрана у 14.00 часова на Новом гробљу у Врбањи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана