Вишковић: Биће предузете активности ради очувања Индустрије алата

Срна
Foto: ртрс

ТРЕБИЊЕ- На састанку премијера Републике Српске Радована Вишковића са директором Пословног система "Свислајон-Таково" Родољубом Драшковићем закључено је да овај бизнисмен вјерује Влади Српске, те да ће бити предузете све активности с циљем очувања Индустрије алата.

Вишковић је након састанка у Требињу изјавио новинарима да је договорено да се сравне рачуни Инвестиционо-развојне банке, Пореске управе Српске са руководиоцима Индустрије алата у Требињу, те да се формира експертски тим од економиста и правника који ће по међународним рачуноводственим стандардима пронаћи законито рјешење које ће прихватити и управа Индустрије алата и Влада.

"Обавеза ми је да ослободимо имовину коју Пореска управа држи као хипотеку над Индустријом алата у Требињу, спреман сам да то радимо брзо. Онај дио који је интересантан за нова улагања да ријешимо хитно и да се скину хипотеке како би се даље ишло у инвестиције, у спровођење идеја", рекао је Вишковић и додао да Драшковић вјерује Влади и премијеру.

Вишковић је истакао да цијени то што Драшковић широм земаља бивше Југославије има 15.000 запослених у Пословном систему "Свислајон-Таково", те да долазак овог привредника у Републику Српску и Требиње свима треба да импонује. Он је напоменуо да је Драшковић највећи инвеститор у овај дио Републике Српске и да због тога заслужује његову пажњу, баш као и 500 радника Индустрије алата.

"Учинићемо све да Индустрију алата што прије ставимо на онај пут гдје ће се она само више развијати гдје ће се градити нови капацитети и примати нови људи", истакао је Вишковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана