Више од 70 радника "Електро-Бијељине" дало крв

Срна
Више од 70 радника "Електро-Бијељине" дало крв

ЗВОРНИК - Више од 70 радника предузећа "Електро-Бијељина" дало је данас крв у Одјељењу за трансфузијску медицину Републике Српске у Болници Зворник, у оквиру акције добровољног давалаштва посвећене страдалом радику "Електро-Бијељине" Николи Писићу

Предсједник Актива добровољних давалаца крви Бијељина Игор Легиновић рекао је Срни да су се акцији одазвали радници свих "Електродистрибуција" из Зворника, Власенице, Бијељине и Братунца.

Он је додао да у акцији добровољног давања крви учествују и радници Термоелектране "Угљевик". Легиновић је навео да је ово шеста година заредом како се одржава меморијална акција добровољног давања крви посвећена страдалом радику "Електро-Бијељине" Николи Писићу.

Он је подсјетио да је Писић био је електромонтер који је 2017. године трагично страдао обављајући радни задатак, наглашавајући да је он био велики хуманиста и предсједник Актива добровољних давалаца крви у Радној јединици Зворник.

"Сваке године овом хуманом акцијом у знак сјећање на Николу Писића добровољно дарујемо крв за спас нечијег живота, као што је то радио и овај велики хуманиста", рекао је Легиновић.

Начелник зворничког Одјељења за трансфузијску медицину Републике Српске Владимир Дражић изразио је наду да ће ова акција омогућити да се лакше преброди зимски период када се смањују залихе крви, између осталог, и због већег броја повреда у празничне дане.

Он је рекао да се овој акцији сваке године одазове велики број добровољних давалаца крви

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана