Социјалистичка партија обиљежава Дан побједе над фашизмом, окупило се више од 500 социјалиста

ГС
Foto: СП

БАНЈАЛУКА - Дан побједе над фашизмом и 78 година од велике побједе савезничких снага и антифашиста у Другом свјетском рату данас је у Бањалуци обиљежило више од 500 социјалиста.

Предсједник бањалучког одбора Социјалистичке партије Велибор Станић рекао је да сваке године у великом броју одају признање херојима који су извојевали побједу добра над злом и човјечанство ослободили окова и таме.

“Њихова борба је опомена свима нама да цијенимо слободу и да његујемо праве вриједности”, рекао је Станић.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић подсјетио је да је у сржи идеје социјализма управо антифашизам и борба за правду и једнакост, као и да ће увијек његовати културу сјећања на оне који су изборили драгоцјену слободу и побједу над фашизмом у Другом свјетском рату, саопштено је из Социјалистичке партије.

“Ове године, када обиљежавамо 30 година постојања Социјалистичке партије, захвални смо што смо увијек били на правој страни историје”, рекао је Ђокић.

Дан побједе над фашизмом обиљежава се као сјећање на 9. мај 1945. године када је нацистичка Њемачка потписала капитулацију у Другом свјетском рату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана