Више од 280.000 скијаша током 72. дана скијања на Јахорини

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО- Јахорина данас биљежи 72. дан скијања у току којих је угостила више од 280.000 скијаша, док је забиљежено готово 2.200.000 кориштења вертикалног ски-транспорта, рекла је портпарол Олимпијског центра "Јахорна" Сања Ћеремиџић.

Она је рекла да је Јахорина, иако је позната по невјероватним стазама и најмодернијим инсталацијама вертикалног транспорта, током претходних година постала синоним за забаву, првенствено спортског карактера.

Черемиџићева је изјавила новинарима да су такву забаву посјетиоци Јахорине данас могу пронаћи на платоу Пољице, а Олимпијски центар је за најбоље на "Моцарт текволи зимском турниру" припремио ски-карту, како би још више уживали на планини, али и показали спортско умијеће на јахоринским стазама, не само на "тек" столовима.

Према њеним ријечима, овај такмичарски викенд, на Јахорини су осим "Текволи турнира" обиљежиле и трке "Ред бул хоум ран", "Термаг Фис куп" и "Фис сноу арт" које су привукле такмичаре из 20 различитих земаља.

Она је истакла да ће у сриједу, 8. марта, за све даме поводом прославе Дана жена бити бесплатно цјелодневно скијање на овој планини.

За четвртак, 9. март, на Јахорини је најављена дипломатски ски-трка, а у суботу, 11. марта, трка "Скај сноу".

Директор агенције за организацију догађаја "Акар ивентс" / Ацар Евентс/ Адни Челенџер рекао је да је "Текволи турнир" организован на Бјелашници, Влашићу и Понијерима, а финални мечеви на Јахорини.

- Текволи као нови спорт на нашим просторима темељи се на одбојци и стоном тенису, а игра се на посебном закривљеном столу - 'Тек' столу - рекао је Челенџер.

Он је навео да је турнир у кратком року у потпуности освојио срца многих такмичара и љубитеља планине, који посебно уживају у надметању у новој димензији овог спорта - на снијегу.

Челенџер је рекао да је план да овај спорт добије на популаризацији широм БиХ и да у будућности има своје представнике на Олимпијади.

На данашњем турниру "Моцарт Текволи куп" на Јахорини учествовало је 10 екипа, а побједници су Ријад Бегић и Тамара Ћешић.

Текволи је урбан спорт заснован на одбојци, а турнир је одигран на специјалним закривљеним столовима и у мушко-женским паровима.

Спорт слиједи поен-формат бодовања и може се играти на разним површинама - бетону, пијеску и акрилу, у затвореном или отвореном простору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана