Вирус корона потврђен код 15 становника, четворо преминуло

Срна
Вирус корона потврђен код 15 становника, четворо преминуло

БАЊАЛУКА - У Републици Српској у посљедња три дана вирус корона потврђен је код 15 лица од 143 тестирана, а умрле су четири особе од посљедица инфекције, саопштено је из Института за јавно здравство Српске.

Заражено је девет мушкараца и шест жена. Према мјесту пребивалишта у петак, 10. марта, вурус корона пријављен је код три особе из Бањалуке, двије са Пала и по једне из Источног Новог Сарајева, Дервенте, Добоја, Источне Илиџе, Новог Горажда и Сокоца.

Током викенда, у суботу и недјељу, пријављено је троје заражених из Бањалуке и једно из Новог Града. Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су четири смртна случаја и то два мушкарца и двије жене старије животне доби из Бањалуке.

Укупан број хоспитализованих у Српској је 48 - у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 21, а у осталим болницама 27 лица. На респиратору су двије особе у УКЦ-у.

До сада су у Српској потврђена 120.893 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 6.638 особа код којих је потврђен тест на овај вирус. Тестиране су укупно 455.883 особе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана