Випотник: Радити на одрживости националног парка "Дрина"

Срна
Випотник: Радити на одрживости националног парка "Дрина"

БАЊАЛУКА - Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Бојан Випотник рекао је да је Национални парк "Дрина" природни потенцијал на чијој се одрживости мора више радити.

Випотник је нагласио да је у оквиру пројекта "Одрживост заштићених подручја у БиХ", који финансира Глобални фонд за животну средину, а реализује Развојни програм УН, планирано да у овом националном парку буде израђен план управљања, саопштено је из ресорног министарства.

Он је навео да је ријеч о мјерама прилагођавања на климатске промјене и о одговарајућем модулу за праћење утицаја климатских промјена на биодиверзитет заштићеног подручја, те додао да је пројектним активностима планирано управљање Панчићевом омориком.

Випотник је навео да ће овим пројектом бити ажуриран пословни и креиран маркетинг план, те пружена подршка при креирању пакета одрживе туристичке понуде.

Випотника је данас на састанку у Бањалуци вршилац дужности директора Националног парка "Дрина" Сребреница Радомир Павловић информисао о потенцијалима овог заштићеног подручја, развојним активностима, као и о проблемима ове јавне установе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана