Видовдански сабор у Бањалуци

ГС
Видовдански сабор у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Поводом Видовдана, Србско сабрање "Баштионик" организује вечерас Видовдански сабор у Бањалуци, а сутра у петак 28. јуна у Манастиру Гомионица биће организован богат културно-умјетнички програм и то у новоизграђеном амфитеатру у парку уз сам Манастир, који ће том приликом бити и промовисан.

Између осталих, наступиће и Павлина Радановић, дјевојчица из Ораховца са Косова и Метохије, интерпретаторка српских традиционалних, косовских и патриотских пјесама

Дјевојчица из Ораховца са Косова и Метохије Павлина Радовановић, која пјева српске традиционалне, косовске и патриотске пјесме, изјавила је  да Срби из Републике Српске разумију муке Срба на Косову и Метохији, јер су их и сами прошли.

Упоређујући положај српског народа у Српској и на Косову и Метохији, Радовановићева је рекла да је у једном тренутку српски народ у Републици Српској и на Косову и Метохији имао исте муке и проблеме, којих су се у Српској ријешили, али су Срби на Космету и даље остали у њима.

- Република Српска нас воли зато што нас разуме, разуме наше муке, зато што је све то прошла. А, народ из Републике Српске - то је народ који ће за мене увијек остати у срцу и који је посебан, гдје год живио - истакла је Павлина.

Град Бања Лука обезбиједио још један аутобус до Манастира Гомионицa 28. јуна

Због великог интересовања за бесплатан превоз, Град Бања Лука обезбиједио је још један аутобус у петак, 28. јуна до Манастир Гомионица, гдје ће поводом Видовдана бити приређен богат културно-умјетнички програм.

Наиме, сви заинтересовани суграђани за превоз потребно је да се пријаве путем контакт телефона 051/244-564 данас, односно у сриједу до 16.00 часова и наредни дан, четвртак 27. јун од 8.00 до 15.00 часова.

Као што је раније најављено, полазак аутобуса је планиран у петак, 28. јуна у 16.15 часова са паркинга код тврђаве Кастел. 

Повратак је предвиђен истог дана по завршетку културно – умјетничког програма.

Подсјећамо, овај велики догађај доноси разноврстан културно-умјетнички програм у новоизграђеном амфитеатру у парку уз манастир Гомионицу, који ће том приликом бити и промовисан.

Вечерње богослужење почиње у 18.00 часова, док је културно-умјетнички програм тог дана планиран од 19.00 часова, а сви присутни имаће прилику да уживају у наступима: Петра Божовића, Милана Васића, Павлине Радовановић, Свјетлане Видовић, Царским гласовима – дјеца са Косова и Метохије, те чланова Музичког атељеа Јелене Станишић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана