Ветерани - Специјалци oрганизовали aкцију добровољног давања крви

Срна
Ветерани - Специјалци oрганизовали aкцију добровољног давања крви

ДОБОЈ - Припадници Удружења ветерана Петог одреда специјалне бригаде Министарства унутрашњих послова Републике Српске у Добоју организовали су данас, поводом Дана Републике, акцију добровољног давања крви којој се одазвало око 40 људи.

Акција под мотом "Крв за Српску. За најдражу моју Српску, за болесне у част Богу да неком спасим живот крв ћу дати. Ја то могу!" организована је на Одјељењу за трансфузиологију Болнице "Свети апостол Лука" у Добоју.

Члан Удружења ветерана Петог одреда Жељко Марјановић рекао је новинарима да је ово традиционална акција поводом 9. јануара - Дана Републике Српске, за чију одбрану су ови припадници дали пуно крви с обзиром на то да их је током борбених дејстава 26 погинуло, а 257 рањено.

Владо Хаџић, као најмлађи припадник овог одреда којем се придружио као деветнаестогодишљак, каже да добро зна шта значи даривање крви будући да је и сам рањаван.

"Дајемо добровољно крв свим болесним", рекао је Хаџић, а његов саборац Миломир Гојић крв је дао више од 10 пута. Из добојске трансфузиологије указали су на недостатак залиха крви, посебно позитивне "А" и "О". 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана