Ветерани Републике Српске траже да буду уставна категорија

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Предсједник Удружења "Ветерани Републике Српске" Зоран Миљановић изјавио је да ратним ветеранима треба бити омогућено да буду уставна категорија, јер само на тај начин могу остварити своја права.

Миљановић је истакао да се ратни ветерани морају афирмисати и материјално обезбиједити.

Он је након заједничке сједнице Управног одбора Ветерана и Предсједништва Удружења потомака ветерана Српске рекао новинарима у Бањалуци да се ова удружења залажу и за промјену Закона о правима бораца.

"Овом приликом сугеришемо и предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу да на првој сједници Народне скупштине за министра рада и борачко-инвалидске заштите предложи Дарка Матијашевића, једног од ратних команданата у Војсци Републике Српске и борца прве категорије", поручио је Миљановић.

Према његовим ријечима, Матијашевић осим неспорне високе и широке образованости има искуство стечено на позицији министра унутрашњих послова, као и да је у ресору за борце потребан човјек који се доказао као борац у рату, али и интелектуалац у миру.

На данашњој сједници за предсједника Удружења потомака ветерана Српске изабран је Бојан Савић из Бијељине, који је нагласио да ће наставити да раде на очувању српских националних интереса.

"Ова организација је изразито патриотска, модерна и демократска. У наредном периоду активно ћемо дјеловати с циљем његовања традиције сјећања и припадности, те радити на стварању нових патриота", рекао је Савић.

На сједници је формирано и Предсједништво Удружења потомака Ветерана Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана