Ветерани „65 заштитног моторизованог пука“ дају крв

Срна
Foto: Илустрација

ДОБОЈ - Акцији доборовољног давања крви у добојској Болници данас је приступило 15 ветерана Удружења „65. заштитни моторизовани пук“.

Представник Удружења за добојску регију Добривоје Панчић рекао је да је ово пета организована акција посвећена и сјећању на 12 сабораца који су у мају 1992. године страдали у Добровољачкој улици у Сарајеву.

Предсједник Удружења 65. заштитног моторизованог пука Зоран Бенак рекао је да је током Одбрамбено-отаџбинског рата у темеље Републике Српске животе дало 68 припадника ове јединице, од којих се за тијелима два припадника још трага.

„Ево, и након 31 годину нисмо успјели пронаћи њихове посмртне остатке јер надлежне институције нису на висини задатка“, напоменуо је Бенак.

Он је навео да су ветерани, заједно са симпатизерима „65. заштитног моторизованог пука“, акцију реализовали у Приједору, Градишци, Бањалуци, Бијељини, Зворнику, Источном Сарајеву и Требињу.

Ветерани Удружења „65. заштитни моторизовани пук“ кажу да су давању крви у Служби за трансфузиологију Болнице „Свети апостол Лука“ приступили како би спасили нечији живот без обзира на вјеру или нацију.

Горан Томић данас 55. пут даје крв, а Драган Божановић је поручио да нечије мало некоме значи много.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана