Велико срце баке Милке: Иако ни сама нема пуно, одлучила је помоћи турском и сиријском народу

Анадолија
Foto: Aнадолија

САРАЈЕВО- Велико срце баке Милке Гребенар из Сарајева, иначе кориснице Удружења Помози.ба, никога није оставило равнодушним.

Ова насмијана и увијек расположена 91-годишњакиња је, упркос лошој социјалној ситуацији, одлучила да помогне турском и сиријском народу, који је погођен разорним земљотресима.

Првих дана након земљотреса послала je писмо и десет конвертибилних марака за помоћ народу Турске и Сирије. Иако прима минималну пензију одвојила је новац јер жели да помогне колико може.

Након тога, одушевила је све и када је овом удружењу послала играчке уз дирљиво писмо у којем је, између осталог, написала:

"А сад шаљем прилог играчке. Ја се нисам изиграла кад је требало, па се и сад радо поиграм. Одричем се својих играчака, тамо су дјеци потребне."

Прије неколико година преминуо јој је муж. Како је казала, живјели су као Ромео и Јулија.

"Сама сам. Пуно ми фали", испричала је Милка која воли да чита и попуњава крижаљке.

Сцене које је гледала на телевизији, након земљотреса у Турској и Сирији, веома су је погодиле.

"Грозно је било гледати. На мене је то страшно дјеловало. То је ужас. Узми комад хљеба, разломи га па ћеш видјети да је састављен од мрвица. А, колико је нас. Када би свако дао по мрвицу, то би пуно помогло. Међутим, народ се данас само закључава у куће. Нико више ни за кога нема ни лијепу ријеч", казала је Милка.

Истиче да би задњи залогај дала некоме коме је потребно.

"Није пуно то што сам ја дала, то је десет марака", наглашава бака Милка.

Удружењу Помози.ба је послала и играчке које је имала код себе. На тај начин је жељела да усрећи неко дијете које ће се играти с њима.

"Као дијете, ја се нисам изиграла. Онда родитељи нису куповали играчке. Само смо једном сестра и ја у излогу видјеле лутку. Само смо је гледале. Када сам видјела да се скупљају играчке, одем у собу и покупим оне што сам имала. Ставила сам их на сто, гледала сам их и сама себи рекла да их донирам", испричала је Милка.

Ова старица је јако сретна што је могла помоћи на овај начин.

"Испуњена сам и сретна. Неко ће се дијете играти. Да се никада никоме више не понови. Само да се смјесте негдје и да су на топлом", рекла је Милка.

Похвалила је и турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана.

"О њему имам најљепше мишљење. Слушам његове изјаве и видим колико се заузео за свој народ", казала је Милка.

Задовољна је оним што има иако прима минималну пензију од око 400 конвертибилних марака. Како је казала, купи себи најпотребније и довољно јој је.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана