Најмлађи пацијент заражен короном у УКЦ-у дјевојка рођена 2000, у болници све више младих невакцинисаних људи

Милијана Латиновић
Најмлађи пацијент заражен короном у УКЦ-у дјевојка рођена 2000, у болници све више младих невакцинисаних људи

БАЊАЛУКА - У Клиници интензивне медицине за нехируршке гране Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске повећан је прилив младих невакцинисаних пацијената, а према ријечима љекара ове Клинике Саше Драгића, најмлађи пацијент који се лијечи од ковида је дјевојка 2000. годиште. т

УКЦ је јутрос саопштио да је током протекла 24 часа, хоспитализовано седам пацијената млађе и средње животне доби и сви су невакцинисани, саопштено је из УКЦ-а.

- Од јутрос смо хоспитализовали још три пацијента - истакао је Драгић.

Доктор Милка Јандрић је рекла да је најмлађа пацијенткиња у Клиници из Лопара, студент је физиотерапије и није вакцинисана.

- Примљена је у доста тешком стању, на респиратору је и њено стање је и даље тешко. Болест се закомпликовала - нагласила је Јандрићева.

Наглашава да је ужасно гледати то како се пацијенти боре и не могу да удахну.

- То је нешто неописиво - додала је Јандрићева.

 

Љекари упозаравају да је смртност велика јер је проценат вакцинисаних мали.

У амбулантама имају дневно и до 100 прегледа.

-На данашњи дан укупно су у Клиници интензивне медицине за нехируршке гране хоспитализована 42 животно угрожена пацијента, што у овом таласу представља највећи број критично обољелих - наводи се у саопштењу.

Из ове здравствене установе наглашавају да је повећан прилив пацијената у Ургентном центру и у пријемној амбуланти Клинике за инфективне болести гдје од почетка новембра прегледано више од 1.000 пацијената, што забрињава све љекаре и медицинско особље.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана