Велика потреба за санитетским возилима

Срна
Велика потреба за санитетским возилима

БИЈЕЉИНА - У бијељинском Дому здравља задовољни су што ће од Владе Републике Српске добити ново санитетско возило, јер постоји велика потреба за њима у овој здравственој установи која збрињава пацијенте са подручја Бијељина, Пелагићева и Доњег Жабара, рекла је Срни помоћник директора за опште послове Ружица Јелисић.

"Тренутно располажемо са укупно седам санитетских возила. Једно је распоређено у амбуланти Пелагићево, које служи за транспорт хитних случајева из те амбуланте и из Доњег Жабара, као и за превоз пацијената на дијализу", рекла је Јелисићева.

Она је навела да се увидом у евиденције примијећује да се током 2021. и 2022. године повећава пређена километража санитетских возила и у просјеку је око 280.000 километара.

"Поред пружања услуга санитетског превоза у локалу и у друге градове Републике Српске, као и ван Српске, Служба хитне медицинске помоћи учествује у медицинском обезбјеђењу јавних скупова, културних, спортских манифестација, које су се одржавале у нашем граду", рекла је Јелисићева.

Она је додала да је током 2022. године због честих кварова и великих трошкова одржавања расходовано једно возило, те да Дому здравља Бијељина требају нова због дотрајалости постојећих.

Дом здравља Бијељина је јавна здравствена установа која пружа услуге примарног нивоа здравствене заштите за осигуранике са подручја три локалне заједнице - Бијељина, Пелагићево и Доњи Жабар.

У остваривању примарног нивоа здравствене заштите Дом здравља Бијељина организује и услуге хитне медицинске помоћи и хитног санитетског превоза.

Влада Републике Српске усвојила је јуче одлуку о праву преноса власништва над 10 нових санитетских возила укупне вриједности 1,32 милиона КМ са Министарства здравља и социјалне заштите на јавне здравствене установе.

Власништво над возилима биће пренесено на домове здравља Бањалука, Челинац, Бијељина, Котор Варош, Лакташи, Рудо, Угљевик, Вишеград, Зворник, те на болницу "Србија" Источно Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана