Ваздушним саобраћајем побољшати мобилност и туризам

Срна
Ваздушним саобраћајем побољшати мобилност и туризам

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са представницима београдског Аеродрома "Никола Тесла" и истакао да вјерује да ће, уз њихову подршку и сарадњу, бити остварени заједнички циљеви и створене ваздушне путне везе које ће побољшати мобилност, економски развој и туризам у региону.

Вишковић је истакао да састанак са представницима овог аеродрома, са генералним директором Сашом Влаисављевићем на челу, представља значајан корак ка јачању сарадње и развоју авиоиндустрије у Републици Српској, с циљем унапређења услуга путницима, повећања доступности и конкурентности ваздушног саобраћаја.

Предсједник Владе је изразио захвалност представницима аеродрома "Никола Тесла" на њиховој спремности за сарадњу и подршку у развоју аеродрома у Бањалуци и Требињу, као и на посвећености да подијеле своја знања и искуства, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Током састанка Влаисављевић је нагласио да је Република Српска препознала важност развијања аеродрома у Бањалуци и Требињу, као кључних чворишта за ваздушни саобраћај у региону.

Према његовим ријечима, подршка Аеродрома "Никола Тесла" ће бити од велике помоћи у остваривању заједничких циљева и стварању одрживе авиоиндустрије која ће пружити бројне користи грађанима, привреди и туризму у Републици Српској.

Састанку је присуствовао и министар саобраћаја и веза Недељко Чубриловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана