Ваздух поново загађен

Срна
Ваздух поново загађен

САРАЈЕВО- У Кантону Сарајево поново је проглашена епизода "приправност" због погоршања квалитета ваздуха и временских прилика које томе погодују, саопштено је из кантоналне Владе.

Упркос сњежним падавинама, ваздух је загађен, а прекорачења граничне вриједности забиљежене су у Илијашу, Илиџи, Отоци и Вогошћи.

Бољем квалитету ваздуха неће погодовати ни временске прилике, с обзиром на то да су за наредна три дана прогнозиране релативно стабилне временске прилике, праћене ниском температуром, повременим слабим падавинама и вјетром слабог интензитета, као и температурним инверзијама у јутарњим и вечерњим часовима.

Током трајања ове епизоде загађења ваздуха, ризичним групама становништва - трудницама, дјеци, старијим особама, те хроничним болесницима са плућним и кардиоваскуларним обољењима препоручује се да смање напорне физичке активности, као и боравак на отвореном.

Забрањено је кретање аутомобила и теретних возила чији дизел мотори имају норму Евро један и мању у зони А, у општинама Стари Град, Центар, Нови Град, Ново Сарајево и Илиџа, испод 700 метара надморске висине, уз појачане контроле инспекцијских органа и асистенцију органа МУП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана