Требињски ватрогасци зауставили пожар који је долазио из правца Хрватске

Срна
Foto: Ватрогасци193

ТРЕБИЊЕ - Требињски ватрогасци и њихове колеге из Иванице и општине Равно зауставили су пожар на путној комуникацији између мјеста Главска-Иваница, на подручју ФБиХ и Хрватске, који није прешао на подручје Републике Српске, рекао је командир Територијалне ватрогасне јединице Требиње Здравко Кашиковић.

”Та путна комуникација штити од пожара и Републику Српску и дио ФБиХ, јер кад би ватра прешла тај пут, онда би прешла на подручје села Сливница код Требиња и нема више путне комуникације гдје би могли пресијећи ватру”, рекао је Кашиковић.

Он је рекао да су на терену данас била три ватрогасца из Требиња са једним возилом, као и седам ватрогасаца из општине Равно, те да ће током ноћи ватрогасци из Иванице и Равног дежурати на пожаришту.

Према његовим ријечима, хрватски канадери гасе пожар и на територији ФБиХ, те да захваљујући томе пожар није прешао на територију Српске.

Кашиковић је рекао да за сада нема потребе за ангажовањем хеликоптера “Хеликоптерског сервиса Републике Српске”, те да ће их, уколико буде потребно, обавијестити.

Он је навео да је пожар активан у подручју које је било захваћено ратом, односно некадашње линије раздвајања, гђе је и минско поље, па ватрогасци могу да дејствују само у рејону путне комуникације од Иванице до Главске.

Пожар је јуче у послије подневним часовима избио на подручју мјеста Плат код Дубровника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана