Ватрогасац спасио утопљеника

Срна
Ватрогасац спасио утопљеника

БРАТУНАЦ- Братуначки ватрогасац Слободан Ћирковић је са пријатељима Јовицом Челановићем и Миланом Црљенићем спасао непознатог мушкарца који је вриштао и борио се да се не утопи у таласима Дрине код излетишта Рајска плажа, саопштено је из Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Братунац.

Ћирковић је јуче слободно вријеме проводио са пријатељима код викендице поред Дрине гдје веома често борави и око 17.00 часова запазио особу у Дрини.

"Сједио сам испред викендице и зачуо вриштање. Угледао сам човјека у води који је покушавао да се одржи на површини. Убрзо је нестао у води и одмах сам реаговао ускочивши у чамац са Јовицом и кренули смо у потрагу. Убрзо смо стигли и извукли непознатог мушкарца те га довезли до обале гдје нам је помогао и Милан да га изнесемо на копно", прича Слободан, који је у Братунцу познатији по надимку Бекац.

Каже да му није познато ко је тај човјек, куда је ишао и шта је радио, али зна да су га спасили од сигурне смрти.

Слободан је изузетан пливач. Три пута је побјеђивао у пливању за богојављенски Часни крст у Братунцу. И јуче је без дилеме скочио са чамца у хладну Дрину не страхујући за свој живот и извукао утопљеника уз помоћ пријатеља.

Иако није био на радном задатку овај братуначки ватрогасац-спасилац реаговао је професионално и хумано.

Слободан је заљубљеник ријеке Дрине, страствени риболовац, љубитељ природе, добровољни давалац крви, кувар и спасилац који је увијек спреман да помогне.

Отац је европске шампионке у боксу Саре Ћирковић која наступа за репрезентацију Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана