Васић више није директор Института за јавно здравство Српске, мијења га Ђенић

NN
Васић више није директор Института за јавно здравство Српске, мијења га Ђенић

БАЊАЛУКА – Влада Републике Српске на данашњој сједници донијела је одлуку да не продужи мандат вршиоцу дужности директора Института за јавно здравство Републике Српске Костадину Васићу.

Ова информација потврђена је за "Независне новине" са Трга Републике, те  је речено да ће нови в. д. директор ове здравствене установе бити Бојан Ђенић, досадашњи директор Завода за уџбенике и наставна средства РС.

Ђенић је, иначе, дипломирани правник из Српца, а седам година је био директор једне фармацеутске компаније из Загреба за подручје БиХ.

Од 2019. је директор Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске.

Занимљиво је да је Ђенић, баш попут Васића члан Уједињене Српске, и то као замјеник предсједника ОО Уједињене Српске Србац, и одборник је у Скупштини општине. На тај начин на челу Института за јавно здравство и даље остаје кадар ове партије.

Међутим, ово би могло да закомпликује ситуацију у странци чији је предсједник Ненад Стевандић. Наиме, у јавности су се већ појавиле Васићеве изјаве да ће уколико буде разријешен из Института напустити Уједињену Српску, а за поједине медије рекао је да би таква одлука Владе РС била погрешна јер је Институт са њим на челу биљежио јако добре резултате.

Спекулише се да би уколико се испостави истинитим да ће напустити УС, Васић даљи ангажман потражити код Ненада Нешића и придружити се ДНС-у.

Такође, Васић је за поједине медије рекао и "ако ме Влада смијени знам гдје ћу бити. Ја сам опозиција".

Све наведено смо покушали провјерити са Костадином Васићем, али на наше позиве засад није одговарао.

Са друге стране предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић негира да је Васић икада на органима странке помињао своју оставку или напуштање УС-а.

Такође, није желио ни да коментарише да ли у странци постоје сукоби између њега и Васића, јер је, према  изворима "Независних"  из странке, Васић недавно тражио да Стевандић поднесе оставку са функције предсједника због лоших изборних резултата.

"Ми имамо свој унутрашњи политички живот и ми од тога не правимо представу. Кадровска политика се води унутар партије, а не преко медија и унутар партије се одлучује, тако да ја не видим потребу да било шта коментаришем. Васић никада у странци није рекао да ће је напустити ако не остане на позицији", рекао је Стевандић за “Независне новине”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана