Вакцинација против грипа од 23. октобра

Агенције
Вакцинација против грипа од 23. октобра

Бањалука - Вакцинација против грипа у Институту за јавно здравство Републике Српске почеће у сриједу, 23. октобра, а цијена вакцине је 15 КМ.

Из Института за јавно здравство саопштено је да се вакцинација препоручује дјеци старијој од шест мјесеци, хроничним болесницима и особама старијим од 65 година.

“Вакцинација се препоручује и здравственим радницима, као и запосленим у секторима и службама од јавног значаја, као што су полиција, просвјета, комунална предузећа и слично”, истичу и Институту.

Сви домови здравља у Српској ће од 23. октобра почети са преузимањем вакцина против грипа, које су намијењене категоријама становништва које имају право на бесплатну вакцину, а коју ће примити код свог породичног љекара.

Из Института су поручили да ће и ове године имати надзор на обољењима сличним грипу и акутним респираторним инфекцијама, те да ће податке о свим обољелим редовно достављати Европском центру за контролу заразних болести.

“Ове године уводимо и надзор над тешким облицима респираторних инфекција у свим болницама, а према препорукама Свјетске здравствене организације”, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана