"Уживали у пивској традицији": Млади из Велике Британије посјетили Бањалучку пивару

GS
"Уживали у пивској традицији": Млади из Велике Британије посјетили Бањалучку пивару

Бањалучка пивара имала је част и задовољство да угости студенте из Велике Британије који су први пут у Бањалуци, те да их упозна са традицијом производње пива дугом 150 година.

Млади Британци завршили су средњу школу Culford, Bury Saint Edmunds у околини Лондона и пожељели су да прије обавеза на колеџу посјете Бањалуку.

Њих четворица чули су за Нектар, најстарији бренд Бањалучке пиваре, а након што су га пробали, допао им се, па су  пожељели да виде гд‌је настаје. Доласком у Бањалучку пивару посјетили су историјску поставку, вратили се у прошлост и спознали све детаље почетка и развоја ове велике приче.

Након тога, гости из Велике Британије имали су прилику да виде сваки корак у процесу прављења пива, од пажљивог бирања састојака, преко ферментације, до коначног пуњења у боце.

Највеће одушевљење настало је када су пробали пиво директно са ферментора.

Luca Bluett казао је да му се Бањалука много допала, те да је, као и његови пријатељи, одушевљен што су добили прилику да виде гд‌је настаје домаће пиво. 

-Било је сјајно посјетити Бањалучку пивару, сазнати сву причу о њој. Вид‌јели смо, од почетка до краја како се прави пиво, што нисмо до сада никада тако да је ово било сјајно искуство- рекао је Bluett.

Маркетинг менаџер Бањалучке пиваре Андреа Лиздек истакла је да су врата Бањалучке пиваре отворена за све заинтересоване.

-Много нам је драго што су нас посјетили млади из Велике Британије, јер вјерујемо да је од суштинског значаја да људи који Бањалуку посјећују буду упознати са домаћим производима, који су срце нашег града и државе-казала је Лиздек.

Бањалучка пивара отворена је свим људима, љубитељима доброг пива, и онима који цијене и препознају важност његовања домаћег.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана