Становници Српске увелико резервишу новогодишње аранжмане

Јана Кезић
Становници Српске увелико резервишу новогодишње аранжмане

БАЊАЛУКА - Иако су до најлуђе ноћи остала више од два мјесеца, у туристичким агенцијама кажу да становници Српске увелико резервишу новогодишње аранжмане, а Милано је једна од дестинација за коју влада велико интересовање.

Већина агенција још није ни комплетирала новогодишњу понуду, али грађани ништа не препуштају случају па су тако многи већ одабрали гдје ће упловити у 2024. годину.

То су за “Глас Српске” потврдили и у бањалучкој туристичкој агенцији “Смиљић травел”, гдје кажу да у понуди имају неколико аранжмана са аутобуским превозом, јер су уједно и превозничка кућа.

- Путници се већ јављају, резервишу и уплаћују, а у новогодишњој понуди имамо Милано – Комо - Лугано, Будимпешту и Праг. Осим тога неки програми су нам још у припреми - казали су у овој агенцији.

То су, истичу, веома популарне европске дестинације за најлуђу ноћ па се за њих увијек тражи мјесто више. За два ноћења у Будимпешти потребно издвоји 429 КМ, док је аранжман Милано - Комо - Лугано са два ноћења и доручком 389 КМ, а за три ноћења са доручком у Прагу потребно је издвојити 499 КМ.

- За новогодишња путовања се на изненађење многих одлучују, како млади, тако и они нешто старији, а бајковити Колмар је нешто ново у нашој понуди и за њега се заиста тражи мјесто више - рекли су у “Смиљић травелу”.

У бањалучкој агенцији “Унис турс” кажу да клијентима традиционално нуде “Пут у непознатом правцу”, као и најлуђу ноћ у Будви.

- То је један од аранжмана гдје путници не знају у који ће град ићи, само знају да је негдје у окружењу и да ће имати укључен дочек Нове године, вечеру, репризу и обиласке - казали су у овој агенцији, додајући да за овом понудом сваке године влада велико интересовање.

Додали су да су цијене аранжмана у односу на лани нешто више те истакли да велико интересовање влада и за скијањем у италијанском Фолгарију, као и на Копаонику, Јахорини и словеначким планинама.

У агенцији “Путоманија” издвојили су новогодишње путовање по Херцеговини.

- Ријеч је о продуженом викенду са два ноћења и тај аранжман кошта 285 КМ. У ту цијену укључен је обилазак манастира на југу Српске, доручак, свечана вечера уз музику и новогодишњи програм, као и посјета пећини Вјетриница те обилазак Требиња - рекли су у “Путоманији.

Путника не мањка ни у туристичкој агенцији “Вуковић” из Козарске Дубице.

- Још нисмо припремили све аранжмане, а за почетак смо објавили новогодишњи пут у град моде Милано, јер смо за њега имали највише захтјева и владало је велико интересовање - рекли су у “Вуковићу” и додали да је цијена аранжмана, који укључује превоз и два ноћења са доручком, 369 марака.

Излети

У туристичкој агенцији “Смиљић травел” кажу да сваке године влада велико интересовање и за адвентске једнодневне излете.

- У понуди имамо путовање у Загреб за 39 КМ, Грац за 59 КМ те Беч и Будимпешту по 75 КМ - казали су у овој агенцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана