Утврђена присутност меламина на црним здјелама произведним у Кини

Г.С.
Foto: Фена

САРАЈЕВО - Агенција за сигурност хране БиХе је путем Састава брзог узбуњивања за храну и храну за животиње (ЕУ РАСФФ) обавијештена да су на тржиште испоручене црне округле здјеле произведене у Кини у којима је утврђена присутност меламина.

Обавијест о неусклађености је доставила Италија, саопштила је Агенција за сигурност хране БиХ на својим интернетским страницама.

Подаци о производу:

Назив производа као на ознаци: „Ciotolina tonda melamina nera diametro цм 7×3,5”

Категорија производа: Материјали у контакту с храном

Остале ознаке: Арт. Т8164З, Лотто Но: 01/22

Произвођач/извозник: Zicco Tableware Co. Ltd., No 32, Hongling 1 Road Guanyao Shishan Town, Nanhai Foshan City, Провинција Гуангдонг, Кина

Ризик: Озбиљан

Опасност: миграција меламина

Овај производ није у складу с одредбама Правилника о пластичним материјалима и предметима намијењеним за контакт с храном („Службени гласник БиХ”, број 66/17) и Правилника о материјалима и предметима намијењеним за контакт с храном („Службени гласник БиХ”, број 42/10).

Све расположиве информације о производу, у складу важећим прописима, достављене су на даљње поступање мјеродавним инспекцијским тијелима у БиХ од којих је затражено подузимање мјера и повратно извјештавање Агенције за сигурност хране БиХ, стоји у саопштењу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана