Утврђен приједлог закона о допуни закона о заштити и спасавању

Срна
Foto: срна

БАЊАЛУКА- Влада Републике Српске утврдила је Приједлог закона о допунама Закона о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама, по хитном поступку.

Предвиђено је да Влада Републике Српске актима из своје надлежности уреди начин извршавања мјера за заштиту и спасавање у ванредним ситуацијама које су утврђене овим и другим законима, као и допуна у смислу утврђивања надлежности Републичког штаба за ванредне ситуације за предлагање мјера за заштиту и спасавање у ванредним ситуацијама.

Допуна је предложена узимајући у обзир ванредну ситуацију која је на снази, као и обавезу Републике Српске да у складу са Уставом и релевантним законским прописима предузме одређене мјере ради заштите и спасавања живота и здравља грађана, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Влада је на данашњој сједници утврдила и Приједлог закона о измјени и допунама Закона о концесијама, по хитном поступку, којим се регулише додјела концесија у области спорта.

Разлози за доношење овог закона садржани су у потреби прописивања концесионе накнаде за уступљено право и концесионе накнаде за коришћење концесије у области спорта, која до сада није била прописана, а јавила се потреба за додјелу концесија у тој области.

Ове законске измјене искоришћене су да се пропише примјена прописа на поступак изградње енергетских објеката, инсталисане снаге мање од 250 киловата, започете прије прописивања обавезе да се за ове објекте закључи уговор о концесији, будући да у прошлости за те објекте није било такве обавезе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана