Утврђен насип на Бињачкој, у Дубичкој равни вода пријети стамбеним објектима

СРНА
Утврђен насип на Бињачкој, у Дубичкој равни вода пријети стамбеним објектима

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Насип на рјечици Бињачкој у градском насељу Лептихор у Козарској Дубици је утврђен и за сада не постоји опасност од изливања воде, а тренутно је сложено стање у Дубичкој равни, гдје је заплављено неколико домаћинстава, потврдио је начелник општине Раденко Рељић.

Рељић је рекао новинарима да је пријетила велика опасност да Бињачка изађе из корита, а да се реаговало на најбржи могући начин.

"Велика количина водозаштитног материјала довезена је на овај насип и стање је сада сигурно", рекао је Рељић и додао да је електрична енергија у овом дијелу града искључена из превентивних разлога, те да се води рачуна да црпне станице све вријеме имају уредно снабдијевање електричном енергијом.

Рељић је додао да је тренутно сложено стање у Дубичкој равни, гдје је заплављено неколико домаћинстава, те да је неколико стотина хектара ораница под водом.

На том подручју интервенисала је Територијално ватрогасно-спасилачка јединица, када је из заплављеног стамбеног објекта извела једну старију женску особу.

"Очекује нас сложена ноћ. На путу сам према Моштаници, гдје се вода излила на коловоз и није могуће саобраћати. Апелујем на све који имају потребу да се крећу у овом правцу да користе алтернативни пут преко села која гравитирају према Градишкој", рекао је Рељић.

Он је још једном позвао грађане да слиједе инструкције надлежних служби и да све ствари из подрума премјесте на више нивое.

"Црпне станице раде у пуном капацитету и оно што радује да ниво воде тренутно пада. И даље постоји опасност од бујичних вода, зато ћемо ноћ провести у приправности. Све службе су ангажоване и дајемо све од себе", истакао је Рељић.

Киша јачег интезитета у Козарској Дубици пада од јуче послијеподне, а у порасту су сви бујични водотоци.

У селу Међеђа у дубичкој Равни због падавина које не јењавају ситуација се усложњава, а због водостаја на ободном каналу који се поравнао с мостом постоји опасност да вода уђе у стамбене објекте.

Пет кућа у Међеђи је заплављено, а поједина газдинства евакуишу стоку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана