Усвојена резолуција којом се тражи деблокада рачуна БХРТ-А

Срна
Foto: АА

САРАЈЕВО- Посланици Представничког дома Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ усвојили су резолуцију о јавном интересу функционисања БХРТ-а, којом је затражено да ентитетска Пореска управа одблокира рачуне ове медијске куће.

Резолуцију су предложили посланици Санела Прашовић Гаџо и Ирфан Ченгић јер је због фнансјиских проблема у којим је БХРТ, угрожена егзистенција 870 запослених и њихових породица.

Гаџо је навела да радници нису криви за незавидну актуелну позицију њихове куће, те додала да деблокадом рачуна треба учинити први корак ка излазу из проблема.

Уз ову резолуцију затражено је посебним закључком од федералних институција и органа управе, да у свом дјеловању и активностима на помоћи БХРТ-у воде рачуна да не угрозе пословање Федералне радио-телевизије.

БХРТ су блокирани рачуни због дуга Пореској управи ФБиХ од 19 милиона КМ.

Након ових одлука, сједница Представничког дома је прекинута и наставак најављен за сриједу, 6. априла, када би посланици требали да се изјасне о предложеном закону о финансијској консолидацији и реструктурисању јавних здравствених установа у ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана