Усвојена одлука о привременим коефицијентима расподјеле средстава

Срна
Усвојена одлука о привременим коефицијентима расподјеле средстава

БАЊАЛУКА - Управни одбор Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ усвојио је данас одлуку о привременим коефицијентима расподјеле средстава са јединственог рачуна за период април-јуни ове године по којој Федерацији БиХ припада 63,01 одсто, Републици Српској 33,44 процента и Брчко дистрикту 3,55 одсто.

Усвојена је одлука којом се утврђује износ другог привременог поравнања расподјеле преосталог износа индиректних пореза између ФБиХ и Републике Српске за 2021. годину, те начин њене реализације, према којем је Српска дужна ФБиХ да исплати 9.281.415 КМ, саопштено је из УИО.

Управни одбор УИО није усвојио приједлог одлуке о привременој расподјели дијела прихода од путарина за изградњу ауто-путева и путева, јер није било сагласности међу ентитетима.

"С обзиром да већ дуже вријеме не постоји сагласност међу ентитетским владама о овој расподјели, Управни одбор је раније усвојио закључак о формирању радне групе која ће након свих анализа понудити одлуку о коначној расподјели прихода од путарине", наводи се у саопштењу.

Управни одбор усвојио је и одлуку о висини стопе компензаторне камате која износи 12 одсто и односи се на првих шест мјесеци ове године.

Одобрено је и мишљење дато на приједлог одлуке о царинској тарифи за ову годину, те усвојен извјештај о раду Управе за прошлу годину.

Управни одбор УИО примио је к знању мишљење Управе на измјене и допуне Закона о ПДВ-у и Закона о акцизама у БиХ, које је већ достављено Парламентарној скупштини БиХ са свим анализама и процјенама у вези са овим законима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана