Усвојен програм 59. 'Кочићевог збора'

СРНА
Усвојен програм 59. 'Кочићевог збора'

БАЊАЛУКА - Организациони одбор 59. "Кочићевог збора" усвојио је данас програм ове манифестације која ће бити одржана од 22. до 25. августа, а биће реализована у Бањалуци и Београду и усмјерена на величање лика и дјела Петра Кочића књижевним и културно-умјетничким садржајима.

Замјеник предсједника Организационог одбора ове манифестације Дијана Грбић рекла је новинарима у Бањалуци да други правац подразумијева централни дио манифестације у Стричићима, Кочићевом родном мјесту, који има народни карактер и биће одржан на локацијама на којима је одржаван и претходних година.

- На данашњој сједници закључено је да правце организације и реализације ове манифестације, која слави име трибуна и књижевника Петра Кочића, треба вратити у оквире у којима је и настала. То значи да се не смије негирати значај и културни допринос заједнице, као и становника Змијања и општина којима Змијање гравитира, навела је Грбићева.

Она је рекла да ће манифестација почети полагањем вијенаца на гроб Петра Кочића у Београду и на споменик писцу у Бањалуци.

Грбићева је навела да ће испред школе на Змијању у 11.00 часова почети централни дио манифестације.

Предвиђено је да свечана академија буде одржана у суботу, 24. августа, у Народном позоришту Републике Српске.

Покровитељи ове манифестације су предсједник Републике Српске Милорад Додик и Влада Српске.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана