Влада РС утврдила поступак додјеле туристичких ваучера

СРНА
Foto: СРНА

БАЊАЛУКА - Влада Републике Српске усвојила је данас Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о туризму, којим се прописује поступак додјеле туристичких ваучера и обезбјеђује правни основ за додатни подстицај туристичкој привреди и грађанима Српске, који су у претходном периоду реализовани као мјера Компензационог фонда.

Нацртом закона смањују се формалности у поступку издавања лиценце за обављање послова туристичке агенције, усаглашава садржај Стратегије развоја туризма Републике Српске са системским прописима у области стратешког планирања и предвиђа основ Министарству трговине и туризма за давање сагласности на стандарде одрживог туризма.

Влада је дала сагласност на план утрошка средстава Министарству привреде и предузетништва на име подстицаја за повећање плате радника у износу од 3.000.000 КМ, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Наведена средства су намијењена за исплату подстицаја за повећање плата радника у привредним субјектима који су у току 2021. године извршили повећање у складу са Законом о подстицајима у привреди Републике Српске и Правилником о поступку додјеле подстицаја за повећање плате радника.

Влада Републике Српске усвојила је Извјештај о раду Компензационог фонда Републике Српске за период јануар - септембар прошле године, према којем је за санацију и ублажавање штетних посљедица вируса корона издвојено 87,5 милиона КМ.

Циљ оснивања овог фонда је санирање посљедица и потешкоћа насталих због пандемије вируса корона, а остварује се пружањем директне подршке предузетницима и пословним субјектима у Српској који су претрпјели или трпе штету усљед ширења вируса корона, Заводу за запошљавање Српске субвенционисањем доприноса за незапосленост, здравственом сектору Српске за покриће трошкова насталих усљед ширења вируса и запосленим у јавном сектору који су обављали послове под посебно отежаним условима рада. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана