Усвојен градски буџет од готово 41 милион КМ

GS
Усвојен градски буџет од готово 41 милион КМ

ГРАДИШКА - Скупштина града Градишка усвојила је данас буџет за 2024. годину у износу од 40.900.000 КМ, што је у односу на нацрт за милион КМ више.

Усвојени буџет града Градишка је за 6,2 милиона КМ мањи у односу на ребаланс овогодишњег буџета, који је износио 47.100.000 КМ.

Према ријечима градоначелника Зорана Аџића, градски буџет за наредну годину задржао је социјалну компоненту, кроз повећање издвајања за социјално угрожено становништво од 20 одсто, али предвиђа и наставак инфраструктурног и привредног развоја локалне заједнице.

"Уз подршку институција Републике Српске и кроз учешће у међународним пројектима наставићемо да развијамо Градишку и водимо рачуна о инвестицијама и сваком радном мјесту. Већ имамо неколико инвеститора који су обезбиједили грађевинске дозволе и са почетком нове грађевинске сезоне почеће изградња нових стамбених и пословних објеката", истакао је Аџић.

Одборник СДС-а Зоран Латиновић оцијенио је као позитивно што Градишка у нову годину улази са усвојеним буџетским оквиром и извјесним финансирањем свих буџетских корисника.

На данашњој сједници усвојен је и Програм рада Скупштине града за 2024. годину, те план рада Градске управе и градоначелника за наредну годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана