Усвојен буџет Зворник за 2022. годину у износу од око 34,8 милиона КМ

srna
Foto: gs

ЗВОРНИК - Скупштина града Зворника усвојила је данас градски буџет за 2022. годину у износу од 34.772.000 КМ. Начелник Одјељења за финансије града Зворника Срђан Деспић истакао је да је у односу на Нацрт буџет увећан за 238.000 КМ.

Скупштина града усвојила је и ребаланс буџета града Зворника за 2021. годину у износу од 37.770.000 КМ из разлога што су средства од 955.800 КМ која је град Зворник добио од Владе Републике Српске за одређене инвестиције.

У Информацији о стању пописа и уписа имовине града Зворника, која је разматрана и усвојена, наведено је да је до децембра 2021. године Комисија за попис имовине идентификовала, евидентирала и процијенила имовину града у укупној вриједности од 91.988.701 КМ. У наредном периоду радиће се на идентификацији, попису и процјени некатегорисаних и приступних путева, на попису станова и пословних простора који нису откупљени или није поднесен захтјев за поврат у складу са Законом о приватизацији државних станова, те на рјешавању спорне општинске имовине.

На сједници је прихваћен и извјештај о изградњи у граду Зворнику у 2021. години у којем је наведено да је поднесено 527 захтјева за издавање локацијских сагласности, одобрења за градњу, одобрења за употребу, за легализацију и осталих захтјева и дописа. У току ове године издато је 38 одобрења за градњу од 45 поднијета захтјева што је мање него 2020. године када је издато 60 одобрења.

Одобрења су дата за изградњу или легализацију 11.841 квадратног метра бруто, односно 8.752,81 квадрата корисног простора свих објеката укупне предрачунске вриједности 8.806.704 КМ. У овој години започета је изградња нових око 8.000 квадрата бруто простора пословних, производних и услужних објекта, што је са становишта индустријског и привредног развоја веома значајан податак и што ће свакако допринети очувању и унапређењу привредног амбијента на подручју града Зворника.

Усвојен је и Програм рада Скупштине града Зворник за 2022. годину којим су утврђени послови и задаци овог законодавног органа, начин извршавања, носиоци послова и рокови за разматрање појединих питања из рада локалне заједнице. Истакнуто је да ће Скупштина доносити акта у складу са

Уставом, законом, Статутом града Зворника и другим прописима из свих области за које је надлежна и вршити активности које произлазе из Стратегије интегрисаног развоја, као и друге послове и задатке у рјешавању питања од интереса за грађане.

Програм је оквирни и остаје отворен током цијеле године за нове приједлоге и иницијативе предлагача тако да ће свако актуелно питање бити разматрано на сједницама Скупштине града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана