Успорен саобраћај у вишим предјелима и преко превоја

Срна
Успорен саобраћај у вишим предјелима и преко превоја

БАЊАЛУКА- Саобраћај је успорен на дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја, јер на коловозу мјестимично има заосталог снијега и леда, а преко Романије је обустављен за теретна возила са приколицом и шлепере, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због сњежних сметова у прекиду је одвијање саобраћаја на регионалном путу Улог-Кланци, преко превоја Морине.

У нижим предјелима у Републици Српској и ФБиХ, коловози су претежно влажни и клизави.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Бањалука-Стари Мајдан два, на регионалном путу Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо, у рејону Горње Чађавице, раскрсница "Нумера" и на регионалном путу Шипово-ентитетска граница (Ново Село).

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље аутомобили саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Једном коловозном траком због активираног клизишта саобраћај се одвија дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на регионалном правцу Бистрица-Подграб и на дионици Укрина-Горња Вијака.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцу ентитетска граница-Лапишница-ентитетска Богатић-ентитетска Трново-Миљевина.

У ФБиХ јак вјетар ствара сњежне наносе на дионицама у вишим планинским предјелима, а посебно на правцима Кључ-Босански Петровац-Бихаћ (Ланиште и Рипач), Босански Петровац-Оштрељ-Дрвар, Прилука-Гламоч-Млиниште и Купрес-Шуица.

Због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица и тунелу Скела на правцу Јајце-Доњи Вакуф током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а ноћу се обуставља.

Радови се изводе и на путевима Јабланица-Мостар (дионица од Комадиновог врела до моста Бегића и Беговића), Груде-Љубушки (на излазу из Груда) и Столац-Хутово (у мјесту Церовица).

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана